Bancile si-au vandut, in ultimii ani, portofolii importante de credite neperformante catre firmele de recuperare a creantelor, in vederea eliberarii de provizioane, care atarna greu asupra rezultatelor financiare ale acestora, scrie Bursa.ro. Potrivit sefului ARB, Radu Gratian Ghetea, in tara noastra, la nivelul sistemului bancar, au avut loc vanzari de portofolii de credite neperformante de peste 10,3 miliarde de lei.

Imprumuturile vandute au fost, pana acum, destinate consumului si negarantate, bancile preferand sa administreze intern creditele ipotecare si cele pentru companii.

Urmeaza ipotecarele

Pana in acest moment, bancile nu prea au vandut pe scara larga imprumuturi ipotecare, chiar daca au existat discutii referitor la aceasta posibilitate, explica Tomasz Ignaczak, directorul general Kruk Romania, pentru Bursa.

Datele arata ca bancile tind sa instraineze si creantele ipotecare, numarul clientilor aflati in dificultate fiind in crestere, potrivit directorului Tomasz Ignaczak.

“S-ar putea ca in 2014 bancile sa nu mai aiba reticente in a-si vinde creditele ipotecare si am putea vedea incheiate primele asemenea tranzactii, odata ce bancile isi vor fi relaxat conditiile”, a declarat Tomasz Ignaczak.

Ce va urma in piata de profil citesti in aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)