Creditarea va stagna in acest an, dar numai daca luam in considerare faptul ca bancile vand in continuare credite neperformante, insa din punct de vedere al creditelor noi acordate se va inregistra o crestere cu 3-4%, considera Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

‘La nivel de piata, creditarea va stagna in acest an, dar aceasta numai daca luam in considerare ca bancile vand credite neperformante in continuare. Asadar, soldul stagneaza in conditiile vanzarii de credite neperformante, dar numarul creditelor creste. Din punct de vedere al creditelor noi acordate, cresterea va fi de 3-4%, cu cat creste si PIB-ul. Noi ne propunem sa crestem mai mult decat piata’, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres, Laszlo Diosi.

 Laszlo Diosi nu exclude posibilitatea de achizitionare a unei banci cu o cota de piata de 2- 3%

“Suntem deschisi pentru achizitii. Concret, nu avem informatii momentan, dar vrem ca pe termen mediu, de doi sau trei ani, sa ajungem la 5% cota de piata. Acum avem o cota de piata de aproximativ 2%. Grupul nostru are capital, are resurse, iar piata romaneasca are potential, asadar e logic sa ne concentram aici. Cred ca 2-3% ar fi o cota de piata ideala pentru o eventuala achizitie.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)