Comisia pentru buget a Camerei a avut, marti, pe ordinea de zi, proiectul de lege pentru completarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care are ca initiatori 131 deputati si senatori, majoritatea PSD.

Dezbaterea proiectului  de lege privind conversia creditelor a fost amanata

“Domnul Cinteza a spus ca, daca se aproba asa ceva in aceasta forma, daca ramane initiativa aceasta, trei mari banci au venit la Banca Nationala si au spus ca vor sesiza Comisia Europeana ca sa declanseze procedura de infringement pe Romania. Domnul Cinteza a atentionat ca bancile vor inregistra pierderi daca va fi adoptata initiativa PSD, pentru ca creditele vor fi transformate in lei la un curs mai mic decat cursul la care vor fi retrase depozitele constituite in franci”, a explicat Ialomitianu. Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat in 18 iunie, fiind transmisa Camerei Deputatilor, forul legislativ decizional.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)