Din 20 mai 2016, legea cash-back intră în vigoare. Comercianţii care înregistrează o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro pe an vor fi obligaţi să îşi instaleze POS-uri, să accepte plata cu cardul (obligatoriu) si să elibereze numerar la cererea clienţilor deţinători de carduri, maximum 200 de lei. Pentru această facilitate este nevoie ca magazinele să încheie un contract cu emitenţii de carduri.

MasterCard salută adoptarea legii

“Salutăm adoptarea legii cash-back, care va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precădere în mediul rural, accelerând educarea graduală a comunităților asupra utilizării cardurilor. Un prim pas în acest sens il reprezintă chiar accesul la o valoare limitată de numerar prin intermediul POS-urilor. MasterCard a susținut această inițiativă legislativă încă de la primele discuții și ne bucurăm să vedem că proiectul a fost adoptat cu aplicabilitate asupra comercianților cu o cifră de afaceri anuală de peste 10.000 euro (mulți dintre aceștia în mediul rural sau urban mic). Dorim să reafirmăm că nu există niciun cost asociat comercianților pentru implementarea POS-urilor si a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de băncile acceptatoare.

Pentru ca implementarea să fie cât mai eficientă și rapidă, MasterCard își anunță disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri până la finele anului. De asemenea, dorim sa contribuim activ cu expertiza noastră în cadrul discuțiilor pe marginea normelor metodologice ale legii, alături de toate părțile implicate, în directia implementării transparente și eficiente a acestui sistem.

MasterCard va continua să încurajeze inițiativele care vizează extinderea infrastructurii de acceptare a cardurilor, o necesitate a pieței locale, cu impact pozitiv la nivelul întregii economii. Credem că legea cash-back reprezintă un pas firesc în această direcție a fiscalizării economiei, încurajând transparența, dezvoltarea sustenabilă și progresul prin utilizarea pe scara largă a plăților electronice”, afirma Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Moldova al MasterCard, într-un comunicat de presă.

Citesti si:

Legea cash-back a fost adoptată. Clienţii pot retrage bani cash de la magazinele care accepta plata cu cardul. Băncile se pregatesc de investiţii importante

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)