Legea cashback prin care magazinele erau obligate să dea clienţilor, la cerere, bani cash de pe card a fost imposibil de aplicat. Actul normativ a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017, dar neavand norme de aplicare si case de marcat corelate cu legislația, legea nu s-a aplicat.

In prezent, Parlamentul lucreaza la noi măsuri, anuntă Profit.ro

Plata cu cardul va fi obligatorie doar în magazinele care au cifră de afaceri mai mare de 50.000 de euro echivalent în lei, față de minimum 10.000 de euro în prezent, iar avansul maxim pe care acești comercianți îl pot acorda clienților va fi redus la jumătate, de la 200 de lei la 100 de lei, sunt noile măsurile pregătite în Parlament, scrie Profit.ro

Legea cashback a intrat in vigoare de la 1 ianurie 2017. Comerciantii cu afaceri anuale de peste 10.000 de euro sunt obligati sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit, ceea ce inseamna ca vor fi obligati sa aiba cel putin un POS disponibil in fiecare magazin, potrivit legii cash-back. In caz contrar, acestia risca amenzi de la 5.000 lei la 7.500 lei.

Tot din 1 ianuarie 2017, comerciantii puteau permite detinatorilor de carduri sa retraga maxim 200 de lei in numerar de la POS-urile din magazine, similar retragerilor de bani din bancomate, contra unui comision.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)