Proiectul legii de conversie a creditelor din valuta in lei se va discuta saptamana viitoare, iar deputatul Daniel Zamfir a anuntat pe pagina personala de Facebook ca amendamentul sau este cuprins in forma finala. Zamfir propune ca proiectul legii conversiei creditelor sa se faca la un curs istoric.

Daniel Zamfir: “In urma discutiei pe care am avut-o astazi cu presedintele Comisiei Juridice Bogdan Ciuca si cu vicepresedintele Ciprian Nica, amendamentul pe care l-am propus la Legea conversiei va fi luat in discutie saptamana viitoare.”

Legea conversiei creditelor din valuta in lei ii vizeaza pe toti cei care au facut imprumuturi in orice valuta, insa cei vizati direct sunt debitorii cu credite in franci elvetieni, moneda al carei curs aproape s-a dublat in ultimii 8 ani.

Clientii pot converti creditul in lei, la cursul istoric. Mai exact, cursul de conversie va fi diferit de la un client la altul, pentru ca va fi cel din ziua semnarii contractului initial. Soldul creditului va fi convertit in lei pe baza cursului din acel moment.

“Daca un roman a luat un credit in anul 2008 la cursul de 2,3, ce a platit pana acum ramane ca a platit, iar de la data la care se face conversia se va socoti cat am spus, cursul 2,3 ala va fi cursul. Va fi un act aditional si se va incheia un contract in lei in conditiile si la costurile de astazi. Bancile au vandut produse inselatoare oamenilor, ori daca au vandut produse inselatoare trebuie sa plateasca pentru acest lucru”, declara deputatul Daniel Zamfir saptamana trecuta.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)