Persoanele care au credite sunt tot mai speriate ca nu-si vor mai putea plati ratele. Costurile mari ale creditelor si devalorizarea din ultima perioada a monedei nationale sunt motive suficiente ca sa le dea insomnii oamenilor cu salarii modeste. Daca dinspre BNR vestile privind evolutia leului nu sunt deloc bune, o stire care ar putea readuce zambetul pe buzele multora vine de la Curtea Europeana. O decizie a acesteia ar determina limitarea unor comisioane bancare, adica o posibila scadere a ratelor pe care le avem la banci. Citeste aici despre dezia C. E. despre OUG 50

Daca Executivul modifica actul normativ, clientii nemultumiti de comisioanele prea mari sau prea multe pe care anumite banci le-au impus pentru credite ar putea solicita recalcularea acestora fara a fi nevoie sa apeleze la justitie.

Ce inseamna acest lucru? Toti clientii bancilor care au obtinut un credit inainte de anul 2010 si care au in contracte clauze si comisioane abuzive pot cere institutiilor bancare respectarea normelor in vigoare acum. Iar acest lucru ar putea insemna ca ratele la banca mai scad.

 

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)