Legea insolventei persoanelor fizice ar putea fi votata pana la Pasti, acum fiind la raport in Comisia Juridica din Camera Deputatilor, afirma deputatul PSD Ana Birchall, la conferinta “Ziua Consumatorului de Servicii Financiare”.

“Ma astept ca marti sa intre dezbaterile pe fond, pe amendamentele pe care eu le-am introdus, insemnand reglementarea procedurii administrative pe plan de rambursare in afara instantelor si in fata acestei comisii, exact asa cum s-a hotarat acum trei saptamani. Ma astept ca in maximum doua saptamani, oricum pana in Pasti, sa o avem votata de Camera Deputatilor’, a spus Ana Birchall.

Implementarea programului va dura, bancherii considera ca este nevoie de timp pentru a rezolva problemele administrative. Ana Birchall considera ca nu este nevoie de o perioada mare de timp deoarece sistemul are deja profesionisti formati.

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) considera ca proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice este implementabil in 6-9 luni, dar reprezentantii organizatiei patronale nu sunt de acord cu compromisuri care sa rezolve unele probleme administrative legate de capacitatea insuficienta a tribunalelor si de formarea profesionala, a declarat, luni, directorul executiv al CPBR, Oana Petrescu, in conferinta dedicata Zilei Consumatorului de Servicii Financiare.

‘Avem un draft (n.r.- schita proiect) de lege implementabil si il vom aplica (…) solutia cu Comisia de Insolventa este o solutie legala pentru o problema administrativa de capacitate insuficienta a tribunalelor, o problema de baza de date care inca nu exista, o problema de insuficienti juristi pregatiti. Sa nu incercam sa facem un compromis de lege. stim ca nu suntem gata pentru aceasta lege, ci mai degraba pentru un plan de actiune coerent, sa ne asiguram ca va fi implementata in 6-9 luni. Este pacat sa stricam o lege pentru o problema administrativa. O sustinem, credem ca este un pas inainte, dar nu putem fi de acord cu un compromis legislativ pentru o problema administrativa’, este de parere Oana Petrescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)