Alpha Bank si Crédit Agricole Bank sunt primele banci conectate la prima platforma online ce permite clientilor sa aplice pentru oferte de creditare. Din luna iulie, de cand Lendia este functionala, platforma a inregistrat circa 700 de aplicatii de credit de nevoi personale, iar reprezentantii ei estimeaza peste 2.500 de aplicatii pana la sfarsitul anului. Din 14 septembrie, platforma intermediaza si credite imobiliare.

Cel mai mare avantaj al platformei online? Primesti oferte personalizate pe care le poti compara

Aplicatia pentru obtinerea ofertelor de creditare se face online, dureaza cateva minute pentru a fi completata si nu atrage niciun fel de obligatii Odata inregistrata, cererea va fi transmisa automat bancilor partenere. Utilizatorii vor primi ofertele de creditare direct de la banci, in 24 de ore si vor fi notificati prin email si sms imediat ce primesc fiecare oferta. Prin inregistrarea in contul securizat, utilizatorul poate sa compare  ofertele si sa o selecteze pe cea mai potrivita. Dupa ce acesta a acceptat una dintre oferte, va fi contactat de un functionar bancar pentru a aranja o intalnire la cea mai apropiata agentie, unde se va semna contractul.

Contractul de credit se incheie intre client si banca, Lendia fiind doar un intermediar in acest proces. Lendia nu percepe niciun comision utilizatorilor si ofera transparenta deplina – ofertele sunt facute direct de catre banci si comparate direct de utilizatori. Simplitatea acestui model consta in faptul ca inlocuieste orele lungi petrecute din banca in banca pentru a obtine ofertele de creditare. Utilizatorii pot aplica pentru credit de nevoi personale (cu sau fara ipoteca), credit ipotecar, credit Prima Casa sau refinantare pentru credite imobiliare. In perioada urmatoare, Lendia va include pe platforma servicii financiare aditionale.

”Aplicatia pe platforma Lendia e gratuita pentru utilizatori. Bancile vor plati un comision catre Lendia de fiecare data cand un contract de credit este semnat”, explica fondatorii Lendia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)