“Leul nu poate fi oprit din cadere decat de cresterea economica. Banca Centrala nu poate sa-l opreasca, comentariile sau scena politica nu pot sa-l opreasca, nicio decizie nu poate sa opreasca leul decat cresterea economica, declara Florin Citu, analist financiar. Nu o sa avem crestere economica moneda nationala va ramane slaba… crestere economica ce inseamna: inseamna asteptari de dobanzi mai mari”, declara Florin Citu, analist financiar.

“Asteptari de dobanzi mai mari vor face leul mai pretios. Acesta este mecanismul. Pana n-o sa avem crestere economica, n-o sa avem un leul puternic. Leul, din 2007 si pana astazi, are un trend frumos de depreciere, accelerat de probleme interne, decizii proaste interne sau de criza internationala.”

El a adaugat ca “am ajuns la 4,5 mai repede decat ajungeam daca nu exista aceasta criza politica., dar ajungeam acolo oricum.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)