BNR a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5396 lei/euro, în creştere uşoară peste cotaţia precedentă, de 4,5325 lei/euro, atingând un nou maxim al ultimelor luni, în condiţiile în care pieţele devin tot mai sensibile pe parcurs ce se apropie ziua referendumului din Marea Britanie, programat pentru 23 iunie, privind ieşirea din Uniunea Europeană.
 
Presiunea din marea Britanie creste
 
Miercuri, BNR a afişat un curs de referinţă de4,5325 lei/euro, în creştere cu peste un ban faţă de ziua precedentă, când s-a situat la 4,5218 lei/euro.
 
Îngrijorările legate de votul din Marea Britanie sunt în creştere, generând scăderi pe burse şi deprecieri ale monedelor emergente, aşa cum este considerat şi leul.
 
Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat uşor, la 4,0348 lei, de la 4,0379 lei.
 
Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.
 
Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade de turbulenţe, a crescut cu peste un ban, la 4,1950 lei, de la nivelul de 4,1838 lei înregistrat miercuri, ajungând şi el la un nou maxim al anului.
 
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)