Libra Internet Bank raporteaza, pentru primul semestru din 2018, un profit net de 46,39 milioane lei,  dublu fata de rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut (23,96 milioane lei), anunta banca.

Rezultatul remarcabil a fost obtinut in primul rand prin cresterea semnificativa a portofoliului de credite, in conditiile unei rate de neperformanta mult sub media sistemului bancar, dar si prin optimizarea cheltuielilor operationale.

La 30 iunie 2018, activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 4,96 miliarde lei (in crestere cu  9% fata de inceputul anului), soldul surselor a fost de 4,39 miliarde lei, iar soldul creditelor de 3,06 miliarde lei.

Rata de neperformanta s-a situat la 1,69%, un nivel mult mai bun decat media pietei.

„Investitiile noastre permanente si sustinute in cresterea calitatii serviciilor si in inovatie tehnologica au facut ca in prima jumatate a anului sa atragem multi clienti noi si sa ne putem mentine un ritm de crestere ridicat, pe toate liniile de business. Un alt factor important in dezvoltarea bancii il constituie abordarea de nisa si specializarea avansata pe segmentele profesii liberale, agricultura si real-estate, unde suntem recunoscuti drept un partener redutabil”, a declarat Emil Bituleanu, Director Generalal Libra Internet Bank.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)