Clienții BT persoane fizice au la dispoziție o modalitate în plus de a afla anumite informații de care au nevoie de la Banca Transilvania: telefonic, prin robotul Livia de la BT®.

Cu robotul Livia de la BT® se poate lua legătura non-stop, apelând numărul de call center al băncii, 0264 308 028 sau *8028, pentru următoarele detalii:
•    Suma din contul curent – deschis în lei sau în altă valută;
•    Suma din contul cardului de cumpărături STAR;
•    IBAN-ul contului curent – deschis în lei sau în altă valută
•    IBAN-ul contului cardului de cumpărături STAR
•    Suma care trebuie depusă pe cardul de cumparaturi, dar şi cea care a fost depusă în luna care este în curs

La primul apel către robot, este necesară setarea unei parole de acces, care trebuie folosită de fiecare dată când clientul ia legătura cu Livia de la BT®.

Livia de la BT® oferă, de asemenea, informații prin Facebook Messenger şi Skype, prin intermediul cărora robotul a oferit în ianuarie – februarie a.c. peste 200.000 de răspunsuri. Lansat în mai 2017, este una dintre opțiunile pe care clienții Băncii Transilvania le au la dispoziție pentru a interacționa cu banca, celelalte fiind sucursalele şi agențiile, echipa call center, platforma de întrebări şi răspunsuri Întreb BT şi social media.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)