Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că programul “Prima casă” se va extinde şi se va numi “O familie – o casă”, potrivit Agerpres.

PSD nu a consultat băncile în legatură cu modificarea Programului. Prima Casă nu este un program obligatoriu pentru bănci, iar în prezent instituțiile financiare analizează noul proiect și rentabilitatea măsurilor impuse.

“Extindem Prima casă şi numim programul O familie – o casă. Condiţiile la Prima casă au fost bune iniţial, dar au devenit mult prea restrictive şi toţi sunt nemulţumiţi. În primul rând dăm o valoare mai mare, 570.000 de lei, adică să poată să îşi cumpere o casă, nu o bojdeucă, mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puţini mai aveau acces şi la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susţine asta”, a spus Liviu Dragnea la România Tv.

În urmă cu 10 zile, Liviu Dragnea anunța ca Prima Casă va fi modificat astfel încât creditul să fie luat și rambursat în condiții mai avantajoase, fiind discuții despre rate fixe. El a precizat că este avută în vedere și înghețarea impozitelor pe proprietate până în anul 2040.

„ Vrem să facilităm acest lucru pentru că vrem să crească programul, pe de o parte pentru ca tinerii să aibă acces la o locuință și pe de altă parte să sprijinim domeniul construcțiilor. Discutăm serios despre rate fixe și condiții mai ușoare la creditele pentru Prima Casă. Vrem să venim cu niște măsuri foarte serioase care să creeze facilități semnificative și să dinamizăm domeniul respectiv. Procedurile sunt, doar o să ieșim cu astea. Prezentăm elemente. Creditul să fie luat în condiții mai avantajoase, să fie rambursat în condiții mai avantajoase. Dar în același timp dezvoltăm și sectorul de locuințe”, afirma Liviu Dragnea tot la România TV.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)