Economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, a fost ales, presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce actionarii au revocat Consiliul de Administratie. Anghel il inlocuieste in functia de presedinte al BVB pe Stere Farmache, o figura emblematica a pietei de capital autohtone. Stere Farmache a ocupat functia de presedinte al BVB din 2008, dupa retragerea lui Septimiu Stoica si unificarea functiilor de presedinte si de director general al bursei. In 2009, Farmache s-a retras din functia de director general al BVB si a pastrat doar functia de presedinte.

Schimbarea conducerii BVB este vazuta in mod diferit printre actionari. Unii spun ca brokerii, cei care au creat bursa, au pierdut-o in favoarea bancilor, in timp ce altii spun ca abia acum bursa autohtona se va putea dezvolta la potentialul sau. Alaturi de Lucian Anghel si Stere Farmache, din noul Consiliu de Administratie al BVB fac parte Dan Paul (presedintele Asociatiei Brokerilor), Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea), Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupsan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (Schoenherr si Asociatii), Robert Cosmin Pana (consilier la firma de brokeraj Swiss Capital si fost angajat al BVB si al Depozitarului Central) si Octavian Molnar (IFB Finwest).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)