Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie ce administreaza fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) si Emerging Europe Accession Fund, spune intr-un interviu in ZF ca ar putea sa achizitioneze o banca pentru a extinde operatiunile insti­tutiei de microfinantare Patria Credit.

„Vorbim despre o posibila extensie a operatiunilor Pa­tria Credit printr-o achizitie care ar putea fi realizata prin fondurile pe care le administram si la care s-ar putea alatura ulterior si alti investitori financiari. Din nefericire pentru economia romaneasca, exista foarte multe astfel de oportunitati de achi­zitii. Nivelul de investitii solicitat de o astfel de strategie de extensie este de ordinul zecilor de milioane de euro“, a spus Manda. El nu a dorit sa precizeze cu ce banci are discutii.

In prezent, RAEF si BAF detin 99,9% din actiunile Patria Credit.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)