Asociatia Tasuleasa Social in parteneriat cu Raiffeisen Bank organizeaza in 16 august 2014 prima editie a Maratonului Via Maria Theresia, competitie ce va cuprinde urmatoarele probe: maraton, semi-maraton, mountain-biking si drumetie. . In Muntii Calimani, la peste 1600 m, traseul de 42,195 km urmareste linia crestei, porneste din Bucuvina (judetul Suceava) si ajunge in Ardeal (in judetul Bistrita Nasaud).

„Via Maria Theresia” este un proiect cultural-istoric, social, sportiv și de mediu implementat de Asociatia Tasuleasa Social si vizeză reabilitarea drumului istoric din Parcul National Calimani, pe o distanţă de 42, 195 km. De mai bine de o luna, sute de voluntari s-au mutat in munti, unde  lucreaza cu spor la redescoperirea  si amenajarea drumului pe care istoria si l-a croit aici in urma cu sute de ani. Raiffeisen Bank este partener al acestui proiect si deja peste 20 de angajati ai bancii au participat, ca voluntari, la refacerea acestui drum istoric.

Pana acum pe acest traseu s-au instalat peste 300 de borne pe creasta muntilor, iar 3600 de placute de marcaj reflectorizante sunt in curs de instalare; se construiesc locurile pentru odihna si se vor pune panouri cu povestea acestui loc plin de istorie, in patru limbi – romana, maghiara, engleza si germana.

„Proiectul „Via Maria Theresia” are mai multe obiective. Primul si cel mai important se refera la cresterea constientizarii importantei naturii, a padurilor si a parcurilor nationale, dar si a practicarii sporturilor in aer liber. Cel de-al doilea obiectiv este legat de promovarea si punerea in valoare a unui drum – monument istoric – contribuind in acest fel la educatia tinerilor. In subsidiar, promovarea Parcului National Calimani si dezvoltarea turismului montan au ca obiectiv scaderea infractiunilor forestiere, datorita prezentei in teren a unui numar cât mai mare de turisti, drumeti si sportivi” a spus Alin Useriu, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social

De 13 ani, Tasuleasa Social lupta impotriva defrisarilor masive, atat prin actiuni de impadurire, cat si prin proiecte educationale, cum este Padurea Pedagogica. Anul acesta, eforturile asociatiei de a salva padurile trec la un alt nivel, punand accentul pe incurajarea a cat mai multi doritori sa practice drumetia si alte sporturi montane, in felul acesta ei fiind mai des prezenti in paduri si devenind strajeri voluntari ai acestora.

Inscrieri si mai multe detalii pe www.via-maria-theresia.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)