Cardurile de credit nu vor mai fi acceptate la plata jocurile de noroc în Marea Britanie, iar măsura va intra în vigoare din 14 aprilie. Noul regulament de supraveghere a industriei este menit să prevină acumularea de datorii din partea jucătorilor.

Și totuși există o excepție – cardurile de credit se pot folosi pentru biletele de loterie.

Cu alte cuvinte, decizia luată de comisia britanică pentru jocuri de noroc nu se aplică în cazul jocului desfășurat sub patronajul statului (The National Lottery).

800.000 de britanici folosesc cardurile de credit pentru plata jocurilor de noroc

Analiza comisiei mai arată că peste 20% dintre persoanele care pariază fizic sau online o fac cu un card de credit, multe dintre ele fiind clasificate ca având o dependență sau o problemă cu jocurile de noroc.

Interzicerea cardurilor de credit se va aplica pentru toate serviciile și produsele din domeniu, atât cele online, cât și pentru aparatele fizice.

„Jocurile de noroc finanțate prin carduri de credit pot duce la prejudicii financiare semnificative”, a spus directorul comisiei pentru jocuri de noroc, Neil McArthur.

Din populația adultă a Marii Britanii de 24 milioane de persoane, circa 10,5 milioane participă la jocuri de noroc online, potrivit cercetărilor comisiei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)