Marfin Bank a cumparat sucursala Bank of Cyprus Romania. Depozitele sucursalei Bank of Cyprus vor fi transferate, impreuna cu lichiditatea şi creditele de retail care sa acopere valoarea pasivelor, in bilantul filialei Popular Bank of Cyprus, Marfin Bank, institutie inregistrata in Romania, care va fi capitalizata cu 20 milioane euro.

Marfin Bank este o institutie de credit inregistrata in Romania supravegheata de BNR.

Cei peste 1.000 de deponentii vor avea acces la conturi incepand de saptamana viitoare. Forma finala a tranzactiei presupune si preluarea creditelor acordate intreprinderilor mici si mijlocii.

“Creditele au fost selectate sa aiba un serviciu al datoriei foarte bun. Au lucrat la selectie functionari bancari din bancile care au dorit sa preia Bank of Cyprus si care au avut si inainte acces la camera de date”, au declarat pentru Mediafax surse bancare.

Mai mult de jumatate din depozitele cifrate la circa 90 de milioane de euro au fost acoperite cu lichiditate si doar o parte cu credite.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)