Marfin Bank a avut o pierdere de patru milioane de euro anul trecut in Romania, fată de un rezultat negativ de 3,2 milioane de euro in anul anterior, iar activele au urcat cu 4%, la 686 milioane de euro. Profitul inainte de provizioane a urcat de la nouă milioane de euro in 2010 la zece milioane de euro, se arată in raportul financiar al grupului cipriot Marfin Popular Bank, citat de Mediafax. Banca a avut anul trecut in Romania pierderi din portofoliul de imprumuturi de 14 milioane de euro, in timp ce in 2010 provizioanele s-au ridicat la 11,8 milioane de euro. in decembrie 2010, Marfin avea in Romania active de 659 milioane de euro.

Soldul imprumuturilor a coborat de la 418 milioane de euro la 406 milioane de euro, in timp ce depozitele totale au scăzut de la 176 milioane de euro la 168 milioane de euro. Veniturile totale ale băncii in Romania au urcat cu 11%, de la 27 milioane de euro la 30 de milioane de euro, in timp ce cheltuielile operationale au avansat de asemenea cu 11%, la 18 milioane de euro la 20 de milioane de euro.

Marfin avea in decembrie o retea de 29 de sucursale in Romania, comparativ cu 27 la sfarşitul anului 2010. La nivel de grup, Marfin a raportat o pierdere de 2,5 miliarde de euro, ca urmare a provizioanelor pentru credite neperformante şi a impactului participării la programul de reducere a indatorării statului elen. in 2010, grupul a avut profit de 87 milioane de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)