Marfin Bank Romania va fi preluata cel mai tarziu pana la finele anului si cel mai devreme in 2 – 3 luni, pentru ca este o tranzactie care presupune un cost total de 200 – 300 de milioane de euro si, prin urmare, un due diligence minutios, a declarat directorul general al bancii, Doros Ktorides. Domnia sa a confirmat astazi interesul fondului AnaCap, aratand ca a avut mai multe intalniri cu reprezentantii acestuia.
El a aratat ca procesul nu este rapid si pentru ca autoritatile din Cipru stiu ca banca are o situatie financiara foarte buna, cu una dintre cele mai inalte solvabilitati din sistemul bancar romanesc, si exploreaza cea mai buna solutie de valorificare a subsidiarei din Romania.

Ktorides spune ca unitatea locala a fost permanent pe profit, iar, in opinia sa, o astfel de realizare in conditii de criza financiara, inclusiv criza recenta din Cipru, recomanda vanzarea intregii afaceri si nu a unor active.

El a explicat ca Marfin Romania are un capital social de circa 90 de milioane de euro si linii de finantare de la banca mama de 240 de milioane euro, care vor face cu siguranta obiectul oricarei tranzactii. Astfel, in functie de discountul cerut de investitori, tranzactia se va plasa, cel mai probabil, la 200-300 de milioane euro.

In aceste conditii, directorul Marfin opteaza, practic, pentru o tranzactie cu un jucator care nu este prezent pe piata locala, intrucat bancile din Romania nu ar avea interes decat pentru preluarea unor active.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)