Relansarea economiei zonei euro va continua în acest an, în pofida incertitudinilor politice care cresc la nivel mondial, a apreciat președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, în raportul anual publicat luni de BCE, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
 
“Incertitudinile politice vor persista, probabil, în anul 2017. Dar rămânem încrezători că relansarea economică, impulsionată de politica noastră monetară, va continua”, afirmă președintele BCE.
 
În ceea ce privește anul 2016, Mario Draghi crede că a fost unul bun pentru BCE, care a reușit să evite deflația și a susținut relansarea economică din zona euro.
 
“Deși începutul acestei perioade a fost marcat de incertitudini economice, la sfârșitul anului economia era așezată pe cele mai solide baze de la declanșarea crizei financiare”, susține Draghi.
În lunile următoare, BCE ar urma să ia o decizie cu privire la o diminuare a programului său de relaxare cantitativă, în condițiile în care unele state membre, în special Germania, principala economie europeană, cer o normalizare a politicii monetare a BCE.
 
În raportul anual publicat luni, Mario Draghi nu a oferit niciun fel de indicii cu privire la viitorul politicii monetare a BCE, repetând doar că Banca Centrală Europeană va veghea la stabilitatea prețurilor în zona euro, în conformitate cu mandatul său.
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)