Google a lansat Android Pay, care va permite posesorilor de carduri MasterCard de credit, debit, preplatite si business sa utilizeze smartphone-urile Android pentru platile de zi cu zi, in magazinele care permit plata contactless si in aplicatiile Android. Aceasta inovatie le ofera posesorilor de carduri MasterCard si mai multe optiuni pentru a realiza plati rapide si sigure, cu orice dispozitiv mobil doresc.

Raspandirea telefoanelor mobile schimba comportamentul de plata al consumatorilor. Conform unui raport  emis recent de Federal Reserve din Statele Unite, 39% dintre utilizatorii care efecuteaza plati mobile cu un smartphone au realizat cel putin o tranzactie la POS cu telefonul, ceea ce arata ca exista o cerere din ce in ce mai mare pentru metode mai simple si sigure de a face plati cu dispozitive mobile. MasterCard a pus bazele tranzactiilor mobile sigure, prin introducerea platilor contactless acum mai bine de un deceniu, si furnizand, in 2013, o platforma complementara digitala care sta la baza solutiilor actuale pentru plati mobile.

In prezent, cardurile contactless MasterCard sunt acceptate la peste trei milioane de comercianti din 68 de tari din toata lumea, iar serviciul MasterCard Digital Enablement Service permite Android Pay sa ofere o experienta de plata simpla si sigura, astfel incat consumatorii sa isi poata folosi cardurile oricand si oriunde doresc.

Incepand din aceasta vara, posesorii de dispozitive Android compatibile vor putea sa-si utilizeze cardurile MasterCard de credit, debit, preplatite si businessin mod direct, prin Android Pay. Atat pentru consumatori, cat si pentru comercianti, orice achizitie realizata cu un card tokenized MasterCard de credit, debit, preplatit sau business va oferi acelasi nivel de siguranta si aceleasi beneficii si garantii ca orice alta tranzactie MasterCard. Iar datorita faptului ca Android Pay nu transmite niciodata numarul cardului catre comercianti, consumatorii beneficiaza de un nivel sporit de siguranta.

”Platile mobile reprezinta azi o parte esentiala a pachetului de serviciipentru smartphone-uri si tablete,” a spus Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer, MasterCard. ”Datorita  MasterCard Digital Enablement Service (MDES) si Android Pay, putem folosi acum tokenuri securizate pentru a facilitaplatile realizate cu dispozitivelemobile ale consumatorilor. Aceasta inovatiesporeste gama de optiunidestinateconsumatorilor sicontribuie laextindereamodalitatilor de plata cu dispozitive mobile.”

”Platile mobile reprezinta o prioritate pentru Google, astfel ca am colaborat cu principalele organizatii, precum MasterCard,in vederea asigurariiunei experienteunitare pentru o gama extinsa de telefoane si magazine care utilizeaza tehnologia contactless. Android Pay va oferi consumatorilor simplitate si siguranta sporite, precumsi noi optiuni de plata cu telefoanele lor Android,” a spus Pali Bhat, Director, Product Management, Google.

Android Pay va fi disponibil pentru utilizatorii Android din SUA (cu versiunea KitKat sau mai recenta) in urmatoarele luni. Platile contactless  suntacceptate in acest moment in Statele Unite la principalele magazine, restaurante, transportatori, benzinarii etc, care vor acceptaacum si tranzactiile MasterCard prin Android Pay. Pentru a consulta lista locatiilor in care sunt acceptate tranzactiile contactless, descarcati aplicatia MasterCard Nearby sau vizitati site-ul www.mastercard.com/contactless.

 

 

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)