MasterCard a anuntat lansarea PayPass Wallet, o noua platforma globala de oferte pentru banci, comercianti si parteneri, care va permite clientilor sa faca tranzactii usor, rapid si sigur in magazine sau online, printr-un simplu click sau o simpla atingere a ecranului tabletei sau al smartphone-ului.

Serviciile PayPass Wallet furnizeaza trei componente distincte – reteaua de acceptare PayPass (PayPass Online si PayPass Contactless), PayPass Wallet si PayPass API (interfata pentru programare de aplicatii). Aceste componente permit ca experienta de cumparare sa ramana identica pentru utilizatorii finali, indiferent de unde si cum doresc acestia sa plateasca. Ele ofera, de asemenea, o suita de servicii asociate portofelului digital, precum si instrumente pentru dezvoltatori, in asa fel incat reteaua de acceptare PayPass Online sa se conecteze cu usurinta cu cat mai multe portofele digitale.

American Airlines si Barnes & Noble sunt printre primii comercianti parteneri care au incorporat butonul de plata PayPass Online pe site-urile lor. American Airlines va integra PayPass Wallet si in aplicatia sa mobila.

„Consumatorii cer sa plateasca pentru produse si servicii cand, cum si de unde doresc ei”, spune Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer, in cadrul MasterCard. „Pe de alta parte, comerciantii cer flexibilitate, pentru a integra usor platile digitale, astfel incat un numar cat mai mare de utilizatori de telefoane, tablete sau internet sa le devina clienti, atat in magazine, cat si online. Suntem constienti ca, atunci cand este vorba despre plati digitale, nu va putea exista un portofel electronic universal – dar serviciile PayPass Wallet simplifica experienta de cumparare oferind in acelasi timp optiuni si flexibilitate comerciantilor, bancilor si consumatorilor.”

Serviciile PayPass Wallet includ:

·    Reteaua de acceptare PayPass (PayPass Online si PayPass Contactless) – furnizeaza o metoda globala prin care comerciantii sunt ajutati sa accepte plati electronice prin mai multe canale – indiferent ca tranzactia a fost realizata intr-un magazin, prin tehnologia NFC, sau online, prin intermediul unui calculator, al unui smartphone, sau al unei tablete. PayPass Online ofera, de asemenea, consumatorilor un proces simplu de plata, eliminand nevoia de a introduce, la fiecare tranzactie, detaliile de livrare sau datele cardului.
·    PayPass Wallet – o suita completa de solutii de plata digitale, care permit bancilor, comerciantilor si partenerilor sa personalizeze portofelul cu marca lor. PayPass Wallet ofera o modalitate de plata sigura si simpla, permitand consumatorilor sa pastreze informatiile de facturare si detaliile de livrare intr-un singur loc securizat. Portofelul permite consumatorilor sa foloseasca si carduri American Express, Discover, Visa sau alte marci de carduri de debit, credit sau preplatite.
·    PayPass API – permite partenerilor sa isi conecteze portofelele lor digitale la reteaua de acceptare PayPass, beneficiind de procesul simplu de plata, modalitatile de detectare a fraudei si serviciile de autentificare oferite de MasterCard, iar consumatorilor sa faca plati oriunde este acceptat PayPass – in magazine si online.

PayPass Wallet va fi disponibil partenerilor in cel de-al treilea trimestru al anului 2012, pentru inceput in SUA, Canada, Anglia si Australia, si, ulterior, va fi lansat si in alte tari. In timp, functionalitatile PayPass Wallet la punctul de vanzare vor fi dezvoltate, pentru a crea o experienta completa pentru consumatori, oferind servicii cu valoare adaugata, precum: informatii despre cont, inainte de a face plata, alerte si controlul cheltuielilor, in timp real, oferte personalizate, cupoane si programe de loialitate.

„Consumatorii sunt acum la un punct de cotitura. Adoptia smartphone-urilor a explodat si mai mult de 50% dintre americani sunt posesorii unor astfel de dispozitive”, spune Marc Parrish, Vice president of Retention and Loyalty Marketing, in cadrul Barnes & Noble.com. „Tehnologia care permite clientilor sa faca plati mobile la punctele de vanzare incepe deja sa fie un punct de diferentiere pentru comercianti, iar Barnes & Noble se numara printre pionierii acestei schimbari tehnologice importante.”

Lista comerciantilor, a institutiilor financiare si a altor parteneri care lucreaza cu MasterCard pentru a sprijini lansarea PayPass Wallet include:

·    Institutii financiare: Banesto, Bank of Montreal, Commonwealth Bank, Citibank, EURO6000, Fifth Third Bank, Grupo Banco Popular, Grupo BBVA, ICBA, Intesa Sanpaolo, Metro Bank, National Bank of Canada, PSCU, RBS Citizens Financial Group, SEB Kort AB Sweden, Sovereign Bank, Swedbank Sweden si Westpac.
·    Comercianti: American Airlines, Barnes & Noble, Jagex, JB Hi-Fi, MLB Advanced Media (MLB.com), Newegg, Runningshoes.com, TigerDirect.com si Wine Enthusiast.
·    Parteneri care ofera suport tehnologic: Apriva, Bango, Beanstream, CardinalCommerce, C-SAM, Digital River, Intel, Kony Solutions, Inc., Local Offer Network, mFoundry, Moneris Solutions, Ogone Payment Services, Sage Pay, SIA si Vantiv.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)