Western Union, MasterCard si Banca Transilvania au lansat un nou serviciu de primire de bani la ATM, se arata intr-un comunicat de presa. Acest serviciu este rezultatul unui parteneriat tripartit inovator între cei doi lideri globali în servicii de plati – Western Union si MasterCard – si una din primele trei cele mai mari banci locale – Banca Transilvania.

Noul serviciu permite persoanelor care au card MasterCard si Maestro emis în Romania de orice institutie financiara sa primeasca bani prin Western Union si sa-i retraga direct de la bancomatele Bancii Transilvania. Banii ajung direct în contul aferent cardului. Banii pot fi primiti, practic, de oriunde din lume, inclusiv din Romania. Serviciul permite tranzactii în Lei, Euro si USD.

„Cercetarile noastre au aratat ca cei care folosesc serviciile Western Union pentru a face transferuri de bani îsi doresc rapiditate, siguranta si, mai ales, un serviciu usor de folosit, oricand si oriunde la îndemana. Noua optiune de primire de bani le permite clientilor sa-si poata accesa rapid fondurile, oferindu-le mai multa comoditate în efectuarea tranzactiei. Acest nou serviciu este în linie cu strategia Western Union de a le oferi clientilor tot mai multe optiuni atunci cand fac transferuri de bani, acces la tot mai multe canale, cu preponderenta la cele care au la baza un cont”, a spus Gabriel Sorbo, Vice-Presedinte Western Union pentru regiunea de Sud a Uniunii Europene.

Noul serviciu Western Union de transfer de bani este accesibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana direct la cele aproximativ 1.000 de ATM-uri din reteaua Bancii Transilvania. Detinatorii de carduri MasterCard si Maestro beneficiaza, astfel, de un serviciu de transfer de bani flexibil, care nu depinde de orare de functionare. În plus, ei vor putea folosi banii primiti pentru cumparaturi cu cardul la milioane de comercianti din Romania sau strainatate sau îsi vor putea retrage banii în numerar, atat cat au nevoie, la orice bancomat care accepta carduri MasterCard sau Maestro.

“Noul serviciu, destinat exclusiv posesorilor de carduri MasterCard si Maestro, face parte din strategia MasterCard de a utiliza inovatia pentru a aduce valoare adaugata consumatorilor. În acelasi timp, este un serviciu adaptat pietei locale, venind în completarea actiunilor noastre de educare a consumatorilor privind utilizarea cardurilor la plata. Mai mult, prin integrarea fluxurilor de bani dintre romanii aflati în strainatate si cei din tara în mediul electronic, un mediu sigur si transparent, ne reafirmam angajamentul de a ajuta la fiscalizarea economiei locale”, a precizat Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard Romania.

Őmer Tetik, Director General, Banca Transilvania, a declarat: „Ne bucuram ca avem ocazia sa lansam înca un serviciu inovator pentru clientii nostri, printr-o colaborare de exceptie cu Western Union si MasterCard. Romanii folosesc tot mai mult noile tehnologii în viata lor de zi cu zi, iar prin acest serviciu transferul de bani devine tot mai accesibil. Ȋn 2010, am marcat, tot cu Western Union, o alta premiera mondiala, lansarea serviciului de transfer de bani prin bancomat, iar în 2012, am lansat în premiera în Romania facilitatea de transfer de bani prin Internet Banking.”

Cum functioneaza noul serviciu de transfer de bani Western Union prin ATM

Persoanele care au un card MasterCard si Maestro îsi pot retrage banii direct de la un bancomat al Bancii Transilvania, urmand cativa pasi simpli:

* Dupa demararea unei tranzactii la ATM, este necesara selectarea optiunii ”Western Union” si introducerea în sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului a detaliilor tranzactiei, asa cum au fost transmise de catre expeditorul banilor – numarul de control al transferului de bani (MTCN) si suma de bani în valuta în care au fost trimisi banii prezentata pe ecran.
* Dupa completarea cu aceste informatii, banii sunt virati în contul clientului, aferent cardului MasterCard sau Maestro, în cateva minute, fara aplicarea vreunui alt comision.
* Din momentul intrarii banilor în contul de card, clientul îi poate folosi la orice comerciant care accepta carduri MasterCard si Maestro sau îi poate retrage în numerar la orice bancomat care accepta cele doua marci de carduri.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)