MasterCard a lansat la Londra primul card din lume care combina autentificarea biometrica cu tehnologia de plati contactless, care permite posesorului sa se identifice prin intermediul amprentei si nu al PIN-ului, relateaza Forbes. Banca Sparebanken DIN din Norvegia a testat in ultimele luni cardul Zwipe MasterCard, in cadrul unui proiect pilot. Noul card inlocuieste practic PIN-ul cu amprenta posesorului, utilizand un scanner inclus in card, scrie Mediafax.

MasterCard a prezentat, vineri, “primul card de plati biometric contactless din lume”, care include un senzor cititor de amprenta si certifica ca plata este facuta de posesorul acestuia. Functia contactless consta in faptul ca acest card nu este prevazut cu banda magnetica ci functioneaza dupa sistemul cardurilor de calatorie, utilizate la metrou sau in autobuze, care pot fi reincarcate si care au inclus un cip care tine evidenta fondurilor disponibile.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)