Potrivit MasterCard, o treime din populatia planetei nu detine in prezent un cont bancar, iar acest lucru este o oportunitate pentru jucatorii care activeaza in industria serviciilor financiare, banci si procesatori de carduri. Cifra exacta: 2,5 miliarde de oameni care pot fi conectati la banci.

MasterCard a dezvaluit provocarea industriei financiar-bancare: va trebui sa includa in circuitul de plata si cele peste 2,5 miliarde de persoane care nu au un cont bancar, dar si alte milioane de posesori de card care nu isi folosesc conturile bancare cu regularitate.

Din totalul de 2,5 miliarde de oameni care nu au cont bancar la nivel global, aproximativ 40% sunt tineri, circa 50% sunt femei, jumatate locuiesc in medii urbane si tot jumatate dintre acestia au slujbe”, a declarat Ajay Banga, CEO-ul MasterCard.

Seful MasterCard a mai subliniat faptul ca in momentul de fata 85% dintre tranzactiile globale din retail inca sunt realizate prin intermediul cash-ului.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)