Seful MasterCard Romania, Cosmin Vladimirescu, incearca sa reduca cat mai mult dependenta de cash, lucru pe care il face in viata de zi cu zi si il promoveaza prin campaniile pe care le desfasoara MasterCard. “Fac mai multe tranzactii electronice, platesc des cu cardul, dar inca am cash la mine. Din pacate, Romania nu este una dintre tarile nordice care renunta la cash. De exemplu, MasterCard este partener la muzeul Abba de la Stockholm si cei de acolo au zis ca nu vor sa mai accepte cash, pentru ca este o problema pentru clientii lor sa schimbe bani, sa scoata bani de la bancomat, sa ii schimbe si nu ii vad utilitatea. Noi nu am ajuns pana acolo”, spune Vladimirescu intr-un interviu pentru Wall-street.ro, punctand faptul ca pana si bicicleta si-a cumparat-o online.

“Cash-ul inseamna timp pierdut, limitarea comertului, inseamna evaziune fiscala, strazile astea care, in loc sa le repare in 6 luni, le schimba in 6 ani”, spune Cosmin Vladimirescu.

“Pot sa spun ca ai mei copii stiu ca cele mai frumoase jucarii le gasesc pe Amazon sau pe eBay si stiu ca ai nevoie de un card ca sa le comanzi. Despre asta este vorba, sa cladim un viitor mai bun pentru copiii nostri”,mai spune  seful Mastercard Romania pentru Wall-street.ro.

Citeste si:

COSMIN VLADIMIRESCU, Mastercard, vorbeste la conferinta “EU platesc cu cardul”, organizata de publicatia online BankingNews.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)