Comerciantii online au la dispozitie un nou instrument care sa-i ajute sa diminueze riscul de frauda  pentru tranzactiile online, odata cu introducerea de catre MasterCard  a sistemului de scoring pentru monitorizarea fraudelor la comercianti (Expert Monitoring Fraud Scoring for Merchants), se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Noul instrument ofera comerciantilor informatii asupra comportamentului de utilizare a cardului, dincolo de site-ul comerciantului respectiv sau de cosul de cumparaturi al posesorului. Serviciul calculeaza pentru comercianti, in timp real, un scor predictiv privind riscul de frauda al tranzactiilor la distanta, estimand probabilitatea ca o tranzactie sa fie frauduloasa. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor modele de detectare a fraudelor create special pentru comerciantii online. Astfel, acestia pot sa urmareasca un timp mai indelungat istoricul de tranzactionare, care furnizeaza cu mai multa acuratete un scor privind fraudele, si descrie comportamentul online al unui posesor de card.

Pentru comerciantii online exista inca riscul de pierderi din tranzactii frauduluoase. Potrivit studiului  Lexis-Nexis® 2011 Adevaratul cost al fraudei, comerciantii au pierdut peste 2,33 dolari pentru fiecare frauda in valoare de 1 dolar comisa, totalizand peste 102 miliarde de dolari din totalul pierderilor pe 2011. Pentru a-si diminua riscul in aceasta zona, comerciantii online folosesc in medie 4, pana la 7 solutii de detectare a fraudelor, ca sa valideze comenzile si sa identifice tranzactiile neautorizate.

Noul instrument de la MasterCard este si in beneficiul consumatorilor, pentru ca ii ajuta sa se protejeze impotriva tranzactiilor frauduloase pe cardurile lor, reducand in acelasi timp, posibilitatea ca tranzactiile legitime sa fie refuzate. „Falsificatorii de carduri apeleaza la metode din ce in ce mai sofisticate, asadar comerciantii de pe internet trebuie sa fie mai vigilenti cu protejarea integritatii activitatii de shopping online pentru posesorii de carduri”, spune Johan Gerber, Group Head, Global Network Products, in cadrul MasterCard Worldwide.

„Noul instrument permite institutiilor financiare acceptatoare si comerciantilor sa evalueze potentialul de frauda in timp real si sa integreze datele in solutia existenta de detectare a fraudei. in acest fel, creste acuratetea in detectarea fraudei si se reduce impactul acesteia.

”Simularile realizate de MasterCard pentru noul sistem au evidentiat faptul ca, in online, comerciantii ar putea face economii de 15-30%, reducand pierderile provocate de frauda. Acest lucru este posibil prin verificarea tranzactiilor sau respingerea automata a celor cu risc ridicat de frauda, prin intermediul sistemul de scoring MasterCard.

Incepand cu luna mai, sistemul de scoring pentru monitorizarea fraudei la comercianti (Expert Monitoring Merchant Fraud Scoring) va fi disponibil pentru institutiile acceptatoare si comerciantii acestora, peste tot in lume, pentru tranzactiile la distanta, realizate prin intermediul cardurilor emise in SUA.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)