MasterCard a incheiat un parteneriat cu Libra Internet Bank pentru integrarea serviciului MasterPass™ in cadrul Wallet LibraPay, un portofel electronic disponibil atat pentru platformele mobile, cat si pentru varianta web. Prin intermediul noului serviciu oferit de Libra Internet Bank, utilizatorii wallet-ului pot efectua plati electronice in reteaua globala de acceptare MasterPass™, care cuprinde mai mult de un sfert de milion de comercianti din intreaga lume, se arata intr-un comunicat de presa.

Wallet LibraPay este un portofel “virtual” compatibil cu Android si iOS, lansat recent de Libra Internet Bank, care simplifica experienta la plata la toti comerciantii parteneri ai Libra Internet Bank. in acelasi timp, Wallet LibraPay asigura acces neintrerupt la istoricul tranzactiilor efectuate, unificand plata facturilor si a cumparaturilor in aceeasi aplicatie, intr-un mod convenabil si respectand cele mai noi standarde de siguranta.

Prin integrarea MasterPass™, Wallet LibraPay simplifica si fluidizeaza experienta de plata a consumatorilor la comerciantii MasterPass™ din mediul online si mobil, facilitand transferul securizat al informatiilor de plata si livrare dintre portofelul digital si procesatorii comerciantilor. Astfel, prin selectarea optiunii “Cumpara cu MasterPass™” ca metoda de efectuare a checkout-ului, utilizatorii nu mai trebuie sa introduca informatiile de card si adresa pentru fiecare cumparatura realizata online sau pe mobil, acestea fiind transmise securizat de Wallet LibraPay prin intermediul MasterPass™. Serviciul MasterPass™ va fi disponibil in portofelul digital LibraPay in trimestrul I al 2016.

O alta functionalitate pe care Libra Internet Bank o va include in portofelul sau digital este cea de transfer de bani person-to-person (P2P). Prin incorporarea serviciului MasterCard MoneySend™, utilizatorii portofelului vor putea realiza transferuri de bani intr-un mod sigur si eficient catre orice card MasterCard sau Maestro emis in Romania, direct din aplicatia mobila Wallet LibraPay. Aceasta noua functionalitate asigura o experienta comoda si sigura, pentru transferurile de bani P2P domestice, oriunde si oricand, banii fiind primiti direct in contul de card al destinatarului, in maximum 30 de minute. Serviciul MoneySend™ va fi disponibil in portofelul digital LibraPay Wallet pana la finalul anului 2015.

Gabriel Ghita, Head of New Business CEE, MasterCard Europe, a comentat: ”Romania se afla printre primele tari din Europa Centrala si de Est care au lansat serviciile MasterPass™ si MoneySend™, confirmand pozitia de lider regional in inovatie. Comertul modern necesita noi metode de plata, precum si instrumente mai simplu de utilizat pentru consumatori, mentinand standardele de securitate, iar dezvoltarile recente in domeniul portofelelor digitale valideaza avantajele utilizarii lor. Acordul incheiat cu Libra Internet Bank reprezinta o dovada in plus a angajamentului MasterCard si a partenerilor nostri de a furniza posesorilor de carduri din Romania cele mai moderne si sigure experiente la plata.”

Alexandru Bita, Director al Diviziei eBusiness, Libra Internet Bank, a declarat: “Ne dorim ca prin acest parteneriat cu MasterCard sa raspundem cat mai bine nevoilor clientilor nostri, printr-un nivel ridicat de securitate, functionalitate impecabila si de o simplitate in utilizare care sa asigure un grad mare de conversie a platilor. Toate eforturile noastre se concentreaza pe satisfactia clientului, iar acum putem spune ca le oferim clientilor nostri una dintre cele mai comode si sigure experiente in utilizarea serviciilor de plati digitale.”

MasterPass™ este prezent in 24 de tari la nivel international, iar in ultimele sase luni, tranzactiile prin MasterPass™ in Europa au inregistrat o crestere medie lunara de 40%, demonstrand satisfactia si increderea utilizatorilor fata de acest produs. Totodata, prin simplificarea acestui proces, este anticipat un efect pozitiv si la nivelul comerciantilor, in ceea ce priveste reducerea procentajului de abandon al cosului de cumparaturi, la momentul procesarii platii.

Pentru mai multe informatii despre cele mai noi produse si solutii tehnologice ale MasterCard, va asteptam la standul nostru din cadrul expozitiei Internet & Mobile World 2015, 7 – 8 octombrie 2015.

Despre MasterPass™
MasterPass™ le permite cumparatorilor sa utilizeze un portofel digital unde isi pot stoca toate datele cardului si ale adresei intr-un singur loc, in conditii de comoditate si siguranta. Cumparatorii pot economisi timp si utiliza MasterPass™, oricand si oriunde in lume. Dat fiind ca unii consumatori uneori abandoneaza cumparaturile cand utilizeaza un dispozitiv mobil, simplitatea, viteza si comoditatea asigurate de MasterPass™ pot ajuta comerciantii sa-si mareasca incasarile, dar si sa restranga costurile. MasterPass™ ajuta, in acelasi timp, la generarea unei loialitati fata de comerciant, prin stocarea si validarea automata a cardului de fidelitate al unui cumparator, in timpul checkout-ului.

Despre MasterCard
MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile MasterCard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea. Urmariti-ne pe Twitter: @MasterCardNews, participati la discutiile de pe blogul Beyond the Transaction si inregistrati-va pentru cele mai noi stiri pe Engagement Bureau.

Despre Libra Internet Bank
Libra Internet Bank se remarca prin orientarea spre inovatie, prin utilizarea aplicatiilor online si a noilor tehnologii in conceperea produselor si serviciilor bancare. La jumatatea anului 2015, banca a raportat un profit record de 11,8 milioane lei, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului 2014.

LibraPay este un sistem complet de procesare a platilor online, oferit de Libra Internet Bank. Prin sistemul de plati LibraPay comerciantii isi pot accelera business-ul online avand acces la decontare ultra-rapida (T+1),  mobilitate printr-un flux flexibil de plati pe mobil si conversii de plata superioare.

Wallet LibraPay ofera o noua experienta de shopping online, mai simpla si mai rapida, fiind o aplicatie destinata posesorilor de smartphone. Acest serviciu este oferit de Libra Internet Bank prin sistemul integrat de procesare a platilor online LibraPay. Prin Wallet LibraPay utilizatorii pot achita online facturile la utilitati prin simpla scanare a codului de bare, pot reincarca cartele prepay, pot salva datoriile catre si de la prieteni intr-un singur loc sau pot pastra cardurile de fidelitate de la magazinele preferate.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)