MasterCard si-a prezentat planurile referitoare la platile online si evolutia acestora dincolo de utilizarea parolelor, punctand cateva solutii menite sa simplifice experienta de plata a posesorilor de carduri dar intensificand, in acelasi timp securitatea platilor.

Compania a condus proiectul comun de creare a unui nou standard de autentificare, care, atunci cand va fi adoptat, va reprezenta cel mai mare upgrade de masa in securitatea platilor online. Acesta va aduce avantaje consumatorilor, bancilor si comerciantilor deopotriva, prin autentificarea invizibila si prin mult mai putine operatiuni legate de parole.

Pana in 2018, se estimeaza ca platile realizate de pe dispozitive mobile vor reprezenta 30% din totalul vanzarilor online cu amanuntul si, prin urmare, noul standard va muta infrastructura de securitate dincolo de era PC-ului, sustinand tehnologiile emergente si raspunzand nevoilor in continua schimbare ale consumatorilor.

Abordarea MasterCard este aceea de a valorifica mai multe dintre informatiile pre-stocate cu privire la detinatorul de card, ceea ce va duce la mult mai putine solicitari de introducere a parolei la punctele de vanzare. in eventualitatea in care o autentificare este solicitata expres, detinatorii de carduri se vor putea identifica mai degraba prin generarea unei parole unice sau prin amprenta biometrica, si nu vor mai trebui sa memoreze parole permanente.

Ajay Bhalla, Presedinte Solutii de Securitate pentru Companii Mari, MasterCard, declara: „Cu totii ne dorim o experienta de plata atat sigura, cat si simpla. Ne dorim sa identificam oamenii in functie de cine sunt, nu de ce trebuie sa tina minte. Avem prea multe parole pe care trebuie sa le retinem si acest lucru creeaza probleme in plus pentru utilizatori si companii.”

Noul protocol, co-creat impreuna cu VISA, ar putea fi adoptat in 2015 si va inlocui treptat protocolul curent 3D Secure. Printre masurile pe care MasterCard le ia in vederea crearii unui mediu lipsit de parole se mai regasesc:

– imbunatatirea programului SecureCode pentru a sustine noul standard, care va permite o experienta de plata mai simpla, mai sigura si fara intreruperi pentru detinatorii de carduri;
– Realizarea de teste comerciale pentru aplicatii de recunoastere faciala si vocala in scopul autentificarii detinatorilor de carduri;
– Efectuarea de probe pentru o bratara care permite autentificarea detinatorilor de carduri prin ritmul lor cardiac unic;

Pentru mai multe informatii despre acest subiect, va invitam sa urmariti ultimul nostru video privitor la siguranta si securitate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)