MasterCard a anuntat ca a demarat procedurile pentru preluarea Provus Bilisim Hizmetleri A. S. (“Provus”), cel mai mare furnizor independent de solutii de plata si procesare din Turcia. Preluarea este in linie cu strategia MasterCard de a-si dezvolta activitatea de procesare, pe pietele cu rate mari de crestere, si furnizarea de solutii de procesare eficiente si servicii inovatoare pentru institutii financiare si persoane fizice, pe segmentele preplatit si de plati mobile. Aceasta tranzactie, ce urmeaza sa primeasca avizul autoritatilor de reglementare in domeniu, este estimata sa se finalizeze in ultimul trimestru din 2013.

Fondata in 2001 si avand sediul central in Istanbul, compania Provus are o baza de clienti ce cuprinde institutii financiare, furnizori de servicii de telecomunicatii si retaileri. Solutiile de plata Provus pentru companii includ procesarea tranzactiilor intre institutia financiara emitenta si cea acceptatoare, solutii pentru segmentul preplatit si servicii de procesare pentru ATM.

Javier Perez, Presedintele MasterCard Europa, a declarat: ”Preluarea Provus ne permite sa continuam dezvoltarea de solutii inovatoare pentru clientii nostri si sa crestem prezenta pe segmentul de procesare, in Europa. Turcia continua sa fie o piata in crestere, iar aceasta preluare ne va oferi o platforma importanta prin care vom putea sa aducem servicii pentru utilizatorii de aici, dar si sa continuam sa furnizam solutii inovatoare de plata in toata regiunea.”

Tunc Dasar, CEO Provus a declarat: ”Anuntul de astazi reprezinta un nou capitol pentru afacerea noastra, care a furnizat solutii de plata de ultima generatie si servicii de procesare, pentru clientii din Turcia. Asteptam cu nerabdare etapa ce va urma, in care vom face parte din familia MasterCard si ne vom concentra pe furnizarea de solutii inovatoare de plata si de procesare, pentru un segment de public si mai mare.”

Termenii acordului nu au fost dezvaluiti.

Tranzactia nu vizeaza si entitatea Provus din Romania, Utku Ogrendil, CEO Provus, precizand:
„Provus Service Provider S.A doreste sa clarifice ca este entitate juridica independenta fata de Provus Bilisim Hizmetleri A. S. si  ca nu este implicata in acest proces de achizitie. Mentionam ca, incepand cu anul 2011, Provus Service Provider S.A este detinuta integral de catre Innova Capital,  unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din Europa Centrala.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)