MasterCard si Samsung Electronics Co., Ltd. au anuntat extinderea parteneriatului lor global prin utilizarea platformei MasterCard Digital Enablement Service (MDES), pentru a implementa serviciul Samsung Pay în Europa, se arata intr-un comunicat de presa remis de MasterCard.

Samsung Pay este un serviciu de plati mobile care le ofera consumatorilor posibilitatea de a folosi dispozitivele mobile de ultima generatie pentru cumparaturi în magazine la terminale contactless si cu banda magnetica, utilizând tehnologiile NFC si MST.

Emitentii europeni de carduri vor putea sa se conecteze la platforma MDES si sa activeze serviciul Samsung Pay în Europa, dupa lansare, iar posesorii de carduri emise de institutiile partenere îsi vor putea înrola cardurile de credit, debit, preplatite si business, în serviciul Samsung Pay si îsi vor putea folosi dispozitivele mobile pentru cumparaturi. Recent anul acesta, MasterCard a anuntat ca va furniza Samsung Pay serviciul de tokenizare pentru plati securizate si rapide, asigurȃnd o conectare rapida cu bancile partenere din Statele Unite ale Americii.

“Samsung Pay  anunta cu placere ca îsi uneste fortele cu MasterCard pentru a oferi o experienta de plata mobila simpla si sigura, ce vizeaza extinderea acceptarii la comercianti, pentru posesorii si emitentii de carduri MasterCard în Europa” a declarat Injong Rhee, EVP al Samsung Electronics, Global Head al Samsung Pay. “Ambele organizatii sunt dedicate pioneratului în materie de inovatii financiar-tehnologice, care vor împlini promisiunea unui adevarat portofel mobil.”

“Considerând expansiunea globala si cresterea utilizarii dispozitivelor mobile interconectate, suntem încȃntati sa extindem parteneriatul nostru cu Samsung, prin oferirea serviciilor Samsung Pay si MDES posesorilor de carduri din Europa. Europenii au fost deschizatori de drumuri în adoptarea noilor solutii de plata, iar prin parteneriatul puternic cu Samsung, ne propunem sa continuam inovatia în comertul mobil, prin crearea unor experiente de plata digitala simple si sigure pentru consumatori,” a declarat Javier Perez, presedintele MasterCard Europe.

Lansarea Samsung Pay în Statele Unite si Coreea de Sud este programata pentru finalul acestei veri, iar Samsung lucreaza momentan cu banci si parteneri, pentru a aduce serviciul de plati în Europa.

De la lansarea MDES în 2013, milioane de conturi MasterCard au fost tokenizate pentru utilizarea în apreciatele servicii de tip portofel digital. În prezent, MDES ofera servicii de tokenizare pentru carduri de credit, debit, co-brand, preplatite si business. Tokenizarea cardurilor private label, anuntata în iunie, va demara în trimestrul al treilea al acestui an. Serviciile de tokenizare pentru aplicatii, eCommerce si programe de stocare a datelor de card pentru tranzactii recurente vor fi disponibile comerciantilor din Statele Unite si Canada în cursul acestui an si se vor extinde la nivel global în toate pietele MDES.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)