Mastercard a demarat teste cu o aplicatie pentru smartphone-uri care le va permite utilizatorilor sa-si valideze identitatea prin realizarea unui “selfie” – respectiv a unei fotografii care sa permita o “scanare” a fetei – inlocuind astfel parolele / codurile, scrie Business-reporter. “Cred ca noua generatie va gasi foarte cool aceasta functie”, a declarat Ajay Bhalla, expert in securitate in cadrul MasterCard. Dupa ce MasterCard a demarat validarea tranzactiilor prin recunoasterea vocala, acum 500 de clienti vor testa amprentele sau pozele de tip “selfie” pentru a-si valida tranzactiile.

Procesatorul  va colabora cu producatori de smartphonuri si cu bancile care deja sunt partenere MasterCard

Sistemul de recunoastere faciala va fi unul destul de avansat, iar prin intermediul camerei va verifica ochii utilizatorului dar si miscarea lor pentru a impiedica fraudarea prin intermediul unei fotografii. Mai precis, sistemul va folosi doua metode pentru a valida o tranzactie online, prima oara va fi facut un selfie pentru a recunoaste fata persoanei respective, iar apoi va trebui ca utilizatorul respectiv sa foloseasca si cititorul de amprente al smartphone-ului. Acest program va debuta in urmatoarele luni, iar cei de la MasterCard doresc sa dezvolte o metoda de autentificare pentru a elimina codul PIN. Cei de la MasterCard doresc sa introduca pe piata cat mai repede aceste metode de autentificare si colaboreaza cu mai multe companii precum Apple, Google, Samsung sau Microsoft.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)