MasterCard si Netopia a lansat, in premiera in Romania, aplicatia mobilPay MasterCard Mobile. Aceasta este disponibila pentru telefoane smart pe iOS si Android, ulterior urmand sa fie adaugate si alte platforme. Aplicatia poate fi descarcata gratuit in Google Play si App Store si folosita pentru plati diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri.

La momentul lansarii, aplicatia va permite plata facturilor emise de Orange Romania si reincarcarea cartelelor preplatite ale operatorilor principali de telefonie mobila. De asemenea, pe langa produsele si serviciile generale, vor exista si oferte exclusive pentru utilizatorii mobilPay MasterCard Mobile.

„mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicatie de plati mobile remote din Romania cu ajutorul careia clientii posesori de carduri MasterCard pot plati cu telefonul pentru produse si servicii prezentate de comerciantii parteneri”, a declarat Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „Esenta modelului MasterCard Mobile este asigurarea unui cadru reglementat pentru plati mobile sigure pentru consumatori si comercianti, in conditii de interoperabilitate. Prin aceasta lansare dam startul dezvoltarii sectorului de plati mobile remote si punem la dispozitia actorilor principali un model fezabil, dovedit de numeroasele platforme existente in prezent in tari precum Brazilia, Turcia sau Polonia.”

„Aceasta aplicatie va produce o revolutie pe plan local in domeniul cumparaturilor si al platilor de produse si servicii”, a explicat Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay. „Vom asista la un proces prin care, treptat, telefonul mobil va lua locul portofelului. Romanii vor putea sa cumpere din ce in ce mai multe produse si sa-si achite facturile de oriunde si in cel mai simplu mod posibil, printr-o singura aplicatie, de pe telefon”, a adaugat acesta.

Dupa ce descarca aplicatia, utilizatorii trebuie sa se inregistreze, completand cateva date personale: nume, prenume, adresa de e-mail si numar de telefon. Accesul in aplicatie este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din 6 cifre, definit initial de utilizator si solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicatia. Clientii pot face plati in mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar inregistrarea cardurilor este necesara o singura data.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)