Europenii iubesc să călătorească. În medie, ei merg în vacanță în interiorul țării sau în afara ei de 10 ori pe an, cehii și slovacii fiind în topul listei, cu 19 călătorii pe an, în timp ce românii călătoresc de 12 ori pe an, potrivit Mastercard.

În 2017, România a găzduit aproximativ 8 milioane de turiști internaționali. Aceștia au cheltuit peste 2,9 miliarde de euro, din care 27% pentru mâncare, 25% pentru servicii de cazare și 19% pentru cumpărături. 70% din totalul tranzacțiilor au fost achitate cu cardul.

Mastercard dezvăluie câteva sfaturi prin intermediul cărora cei ce călătoresc beneficiază de siguranța și confortul oferite de plățile electronice, în orice moment al călătoriei lor – de la planificare și rezervare până la timpul petrecut la destinație. Atunci când călătoresc în afara țării, oamenii ce profită de avantajele plăților electronice le percep ca pe un lucru esențial în timpul vacanței.

֦„Mastercard este partenerul ideal de călătorie pentru cei care sunt mereu în mișcare și care pun preț pe securitatea, rapiditatea și comoditatea plăților electronice, fără a avea grija banilor cash sau a caselor de schimb valutar. Ne dorim să venim în ajutorul celor ce pleacă în vacanță, cât și a celor care călătoresc în scop de afaceri pentru ca aceștia să se bucure la maximum de tot ceea ce le oferă drumul, înainte, în timpul și după călătorie. Mastercard Travel Tips este gândit pentru a face vacanțele oamenilor cât mai sigure și plăcute, oferindu-le, în același timp, experiențe de neprețuit.”, a spus Cosmin Vladimirescu, Mastercard Country Manager, România.

Când îți planifici vacanța…

– Ține mereu la îndemână numere de telefon utile: Întocmește o listă cu acestea înainte să pleci.
– Află beneficiile cardului tău: Consultă banca cu privire la beneficiile pe care ți le oferă cardul tău, precum asigurarea de călătorie și serviciile dedicate timpului liber.
– Creează-ți un traseu și vizitează com pentru experiențe de neuitat.

În timpul vacanței:

–  Ești pasionat de gastronomie, filosofie sau mitologie greacă? Atena te așteaptă! Rezervă-ți experiența ta de neprețuit: https://travelexperiences.thisisathens.org/en/
–   Vrei să te distrezi? Descoperă festivalurile de muzică din Polonia, Ungaria, Bosnia, România, Croația, Ucraina și plătește contactless
–  Nu îți lăsa cardul nesupravegheat: Atunci când plătești cu cardul la o cafenea sau un restaurant, întreabă chelnerul dacă poate aduce cititorul de carduri sau însoțește-l pentru a achita.
–  Plătește în moneda locală: Atunci când folosești cardul în afara țării, acolo unde există posibilitatea, plătește întotdeauna în moneda locală pentru a profita de cea mai bună rată de conversie.

Când te întorci acasă:

–  Verifică tranzacțiile: Nu uita să îți verifici tranzacțiile și să raportezi băncii orice plată care ți se pare suspectă, în termen de 30 de zile.
–  Împărtășește-ți opinia: Ajută alți călători și spune-le opinia ta despre locurile și experiențele preferate.

Vacanță plăcută!

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)