Institutiile financiare internationale la care statul roman este actionar pot acorda credite si in Romania in conditii chiar mai bune uneori decat bancile comerciale, Finantele intentionand sa informeze IMM-urile despre ofertele acestora, a declarat marti secretarul de stat in MFP, Atilla Gyorgy.

Romania este actionar la Banca Internationala de Investitii, BERD, Banca Europeana de Investitii, Black Sea Trade& Development Bank.


“Statul roman este actionar la mai multe institutii financiare internationale, banci de cele mai multe ori. Aceste institutii pot sa isi ofere serviciile si pe teritoriul Romaniei, de multe ori in conditii mai bune decat bancile comerciale, sau pot sa crediteze institutii financiare de pe piata locala care, la randul lor, sa dea mai departe credite in conditii mai bune”, le-a transmis Gyorgy reprezentantilor firmelor mici si mijlocii la Forumul National al IMM-urilor 2014.

El a aratat ca, din pozitia sa de coordonator al Directiei generale relatii financiare internationale la nivelul ministerului, a solicitat Bancii Internationale de Investitii (International Investment Bank), la care statul roman este actionar, o prezentare a institutiei cu produsele si serviciile pe care le furnizeaza, precum si costurile acestora.

“Am primit recent o prezentare din partea lor si urmeaza ca in viitorul apropiat sa incepem diseminarea acestor informatii si catre dvs. (reprezentantii IMM-urilor – n.r.) prin intermediul asociatiilor in care sunteti membri si sa vedem cum activitatea acestor banci creste si pe piata romaneasca”, a spus Gyorgy, fara a acorda alte detalii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)