Publicatia online www.BankingNews.ro realizează un colaj de opinii ale celor mai importante personalități din industria bancară din România despre campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, am dorit să aflăm de la cât mai mulți bancheri din top management-ul băncilor locale care este opțiunea personală în ceea ce privește vaccinul și părerea proprie despre campania de vaccinare împotriva COVID-19.

”Ne vaccinăm sau nu?” pare să fie întrebarea la ordinea zilei. Fiecare are o părere personală, care trebuie respectată. Pentru mine, răspunsul este un DA categoric, cu trei argumente”, a menționat pentru BankingNews Mihaela Bîtu, Chief Executive Officer ING Bank România.

”În primul rând, sursele oficiale din diverse țări atestă faptul că autorizarea vaccinurilor anti-Covid a fost foarte riguroasă. Noile tehnologii au permis accelerarea procesului, fără compromisuri de calitate. Apoi, riscul de a dezvolta efecte adverse trebuie pus în balanța cu riscul mult mai mare de a contracta Covid-19, cu efecte imediate sau pe termen lung. Aproape orice întreprindem are o doză de risc, chiar și cele mai banale acțiuni de zi cu zi. În ultimul rând, dar foarte important: cu cât mai repede obținem imunitatea colectivă (vaccinarea fiind cel mai rapid mod), cu atât pandemia își va găsi sfârșitul mai grabnic, cu consecințe clare în bunăstarea economică a populației, ca să nu mai vorbim de viețile care pot fi salvate”, a explicat Mihaela Bîtu.

”Prin urmare, cred că vaccinarea este un gest de responsabilitate, atât față de noi înșine, dar și față de colectivitate. Decizia aparținând desigur, fiecăruia. La ING, respectăm diversitatea de opinii și alegerile personale, inclusiv pe tema vaccinării”, a conchis oficialul ING Bank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)