Millennium Bank Romania si-a redus pierderile cu 47,5% in primul trimestru, de la 6,4 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 3,4 milioane de euro, a anuntat grupul financiar portughez care controleaza banca. Imbunatatirea rezultatului pentru primul trimestru a fost sustinuta de reducerea provizioanelor constituite pentru credite neperformante, noteaza grupul Millennium in raportul financiar , preluat de ING Bank.

Veniturile din operatiuni bancare ale Millennium Bank Romania au scazut cu 19,4%, de la 6,4 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 5,2 milioane de euro in acest an, in timp ce costurile operationale au scazut cu un procent apropiat, de 18%, de la 10,9 milioane de euro la 9 milioane de euro.

Soldul brut al creditelor a urcat cu 19,2% in intervalul analizat, de la 343 milioane de euro la 409 milioane de euro.  Depozitele clientilor au avansat cu numai 0,9%, de la 293 milioane de euro la 295 milioane de euro. Banca noteaza ca evolutia depozitelor a fost conditionata de politica de protectie a veniturilor nete din dobanzi. In decembrie, banca avea in Romania depozite ale clientilor de 275 milioane de euro.

Reteaua de sucursale a Millennium Bank Romania a scazut de la 66 de unitati in martie anul trecut la 65 de unitati in martie anul acesta, in timp ce numarul angajatilor a coborat de la 699 la 689 in aceasta perioada. La sfarşitul anului trecut, reteaua Millennium Bank Romania era formata din 66 de unitati, cu 690 de angajati.

Anul trecut, Millennium Romania a avut pierderi de 17,8 milioane de euro, cu 24 ,5% mai mici fata de 23,6 milioane de euro in anul anterior.

La nivel de grup, Millennium BCP a raportat pentru primul trimestru o scadere a profitului net de 55%, la 41 milioane de euro, din cauza agravarii recesiunii economice pe piata de origine, Portugalia. Rezultatul a fost insa mai bun compartiv cu estimarile analiştilor consultati de Reuters, de 29 milioane de euro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)