Rezultatele financiare ale Millennium Bank Romania la finalul anului 2013 arata o imbunatatire semnificativa a venitului net. Este, potrivit bancii, cel mai bun an al bancii, de la venirea in Romania. Rezultatele se datoreaza cresterii puternice a venitului operational si controlului bun asupra costurilor, potrivit unui comunicat de presa al bancii. Venitul operational a crescut cu 14%, la 122,2 milioane de lei (27,7 milioane de euro), alimentat de o crestere cu 21% a venitului net din dobanzi si cu 11% a comisioanelor. Costurile operationale au scazut cu 17%, pana la 126,6 milioane de lei (28,7 milioane de euro), datorita implementarii cu succes a masurilor de imbunatatire a eficientei in contextul mentinerii numarului de sucursale.

Venitul net s-a imbunatatit semnificativ fata de anul trecut, de la –106,1 milioane de lei (-24,1 milioane de euro) in 2012, la -26 de milioane de lei (-5,9 milioane de euro).

„Rezultatele financiare de la finalul lui 2013 sunt cele mai bune raportate de Millennium Bank de la lansarea sa in Romania. In al doilea semestru din 2013, pentru prima data, am avut venit operational net pozitiv. Aceste rezultate se bazeaza pe cresterea solida a volumelor de business si pe un model eficient de control al costurilor”, a declarat Jose Reino da Costa, Directorul General al Millennium Bank Romania. „Pe o piata in care creditarea a scazut cu 3% in 2013 si in care economisirea a crescut cu 9%, Millennium Bank a reusit sa aiba cresteri de doua cifre atat pentru portfoliul de credite, cat si pentru cel de depozite, iar toate acestea in conditiile mentinerii unei politici de risc conservatoare. in acest context, obiectivul de a trece pe profit in 2014 este mai aproape decat oricand”, a adaugat Jose Reino da Costa.

 

Volumul de credite brute acordate clientilor a ajuns la 2.182 de milioane de lei (488 de milioane de euro), cu 13% mai mare fata de anul anterior, in timp ce fondurile atrase de la clienti au crescut cu 18%, pana la 1.632 de milioane de lei (365 de milioane de euro).

La finalul lui 2013, Millennium Bank avea in total peste 75.000 de clienti, 65 de sucursale si 562 de angajati. Insitutia financiara mentine un nivel confortabil de capitalizare, inregistrand o rata de solvabilitate de 13,5% la 31 decembrie 2013.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)