OTP Bank Romania anunta ca fuziunea legala si procesul de integrare a Millennium Bank Romania vor fi finalizate in data de 2 noiembrie 2015. Actiunile specifice fuziunii au fost demarate in luna ianuarie 2015, in urma tranzacţiei in valoare de 39 de milioane de euro pentru achizitia in procent de 100% a acţiunilor Millennium Bank Romania. Pe parcursul intregului proces,prioritatea OTP Bank Romȃnia a constat inasigurarea unei tranziţii line pentru clienti, in conformitate cu preocuparea sa continua de a livra produse si servicii de inalta calitate, care a stat la baza activitatii bancii inca de la infiinţarea sa.

„Ne bucuram sa anuntam ca integrarea va fi finalizata in mai putin de un an, termen pe care l-am estimat initial pentru aceasta tranzitie. Prin eforturile comune ale echipelor de profesionisti din cele doua banci, am reusit sa depasim asteptarile initialeși sa ne consolidam pozitia pe piata locala. Este un moment cheie in evolutia OTP Bank Romania, care ne apropie de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, și anume acela de a ne clasa in top 10 banci la nivel national”, a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank Romania.

Etapa finala a procesului de integrare consta in migrarea clientilor Millennium Bank Romania in sistemele informationale ale OTP Bank Romania și va avea loc in perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2015.

In acest scop, pentru a permite transferul final de date in sistemele OTP Bank:

•             accesul la serviciile bancare digitale (Internet Banking, Mobile Banking si serviciul de Contact Center tranzacţional) ale Millennium Bank va fi restrictionat intre 30 octombrie 2015, ora 12:00și 2 noiembrie 2015, ora 12:00;

•             cardurile bancare emise de Millennium Bank nu vor mai functiona incepand din 30 octombrie, ora 17:00,in timp ce noile carduri bancare emise de OTP Bank vor fi gata de activare in data de 2 noiembrie 2015, incepand cu ora 12:00;

•             bancomatele Millennium Bank vor fi scoase din functiune incepand de vineri, 30 octombrie, ora 00:00,pana luni, 2 noiembrie, ora 12:00;

•             reteaua de bancomate a OTP Bank va functiona in conditii normale;

•             ordinele de plata vor fi acceptate in unitatile Millennium Bank Romȃnia pana vineri, 30 octombrie, ora 12:00;

•             luni, 2 noiembrie 2015, unitatile bancare din reteaua teritoriala extinsa a OTP Bank Romania (inclusiv fostele unitati bancare ale Millennium Bank Romania) vor fi deschise publicului incepand cu ora 12:00. Lista unitatilor bancii disponibile din 2 noiembrie 2015 poate fi consultata pe website-ulcompaniei.

Integrarea Millennium Bank Romania in cadrul OTP Bank Romania, in cifre

Cei mai buni specialiști din ambele banci au fost implicati in procesul de integrare, pentru realizarea acesteia in conditii optime. Ambele banci au continuat sa furnizeze,in acest timp, solutii simple si eficiente clientilor persoane fizice si juridice.

Echipele implicate in procesul de integrare au alocat mii de ore pentru a implementa noi functionalitati dedicate produselor, facilitȃnd astfel migrarea lina a tuturor clientilor Millennium Bank Romania in sistemele OTP Bank Romania. In vederea formarii si a definirii noilor echipe, aproximativ 200 de angajaţi au beneficiat de un program complex de invatare.

In urma integrarii, cota de piata a OTP Bank Romania creste la aproximativ 2%, banca urcand pe pozitia 14 in clasamentul bancilor din Romania dupa active.

OTP Bank Romania ofera produse si servicii bancare unui portofoliu extins, de peste 426.000 de clienti, in creștere cu 13% fata de portofoliul anterior al bancii. Astfel, in timp ceportofoliul de persoane fizice creste cu 12%,in sumand peste 400.000 de clienti, portofoliul de persoane juridice creste cu 31%,ajungand la peste 25.000 de clienti. Noua retea teritoriala a OTP Bank Romȃnia include 125de unitati bancare, cu 50%mai mult fata de reteaua teritoriala initiala a bancii, iar numarul de bancomate se ridica la 170 de ATM-uri, in creștere cu 35% fata de numarul anterior de bancomate.

Ca urmare a integrarii, OTP Bank Romania și-a extins echipa la aproape 1.300 de specialisti, in creștere cu 32% fata de numarul de angajaţi ai bancii din perioada anterioara achizitiei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)