Banca portugheza Millennium BCP spera sa gaseasca anul viitor un cumparator pentru subsidiara din Romania, desi termenul limita convenit cu Comisia Europeana pentru vanzare este iunie 2015, scrie Ziarul Financiar.

Vanzarea subsidiarei din Romania a fost convenita in aceasta vara cu reprezentantii Comisiei Europene, in cadrul unui program de restructurare si recapitalizare.

“Termenul limita pentru vanzare este mai lung, iunie 2015, dar ar trebui sa o efectuam mai devreme, nu mai tarziu. Este rezonabil sa anticipam ca vanzarea va avea loc in 2014, insa nu este sigur”, a declarat intr-o conferinta directorul general al grupului Millennium BCP, Nuno Amado, citat de Reuters.

Banca portugheza a anuntat, la inceputul lunii septembrie, ca a primit avizul Comisiei Europeane pentru planul de restructurare, care include, printre altele, vanzarea subsidiarei Millennium Bank din Romania, precum si a participatiei detinute la Piraeus Bank (Grecia). Acordul presupune de asemenea mentinerea operatiunilor BCP din Polonia.

Surse din subsidiara din Romania au declarat in luna august pentru MEDIAFAX ca termenul limita pentru vanzarea unitatii ar fi de doi ani, insa exista si informatii ca grupul portughez si-a asumat o iesire mult mai rapida de pe piata romaneasca.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)