Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţiile de luni, când a împrumutat 999,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, MFP a atras 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 675 de milioane de lei, la o dobândă de 2,90% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 17 de luni. Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 135 de milioane de lei.

De asemenea, MFP a atras 15 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia prin care a împrumutat 324,7 milioane de lei, la o dobândă de 3,93% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 168 de luni. Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 15 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, în luna octombrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 de miliarde de lei prin emisiuni de stat de tip benchmark, la care se poate adăuga suma de 660 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma totală, de 5,06 miliarde de lei, este mai mare cu 500 de milioane de lei faţă de cea programată în septembrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)