”Imi doresc ca acest blog sa fie o experienta frumoasa de lectura, dezbateri si prilej de invata unii de la altii”, scrie Misu Negritoiu, in calitate de proaspat blogger. Fostul director general al ING Bank a postat deja patru articole si promite sa continue sa scrie cu pasiune deapre lucrurile, faptele si aspectele esentiale ale vietii economice.

Misu Negritoiu arata ca poate face uz si de ironii fine la adresa propriei persoane. Practic, la sectiunea ”Despre mine”, bancherul nu se fereste sa puna sare pe rana, vorbind despre trecerea sa pe ”linie moarta” in cadrul ING Bank, eveniment care s-a petrecut anul trecut si care probabil ca a lasat un gust amar.

”Dupa o cariera de 15 ani in ING Bank Romania, din care sase ani Director General (2006 – 2012), am <avansat> la pozitia de Chairman ING România (non-executive) si Chairman Advisory Board. Sunt familiarizat cu munca de <consultanta> – am mai fost Consilier pe probleme economico-sociale si de reforma al Presedintelui Romaniei (1993 – 1996) – si ma simt bine in postura de <intelept> (in consonanta si cu parul meu grizonat) pe langa colegii mei din echipa bancii, mult mai tineri. Dar pot contribui mai departe la succesul povestii frumoase a bancii pe care am construit-o impreuna.”, scrie Misu Negritoiu pe blog.

Bancherul le promite cititorilor ca  va incerca pe cat posibil sa faca referiri la materiale externe din care se poate invata mai mult, atunci cand va risca sa devina prea tehnic. De asemenea, reprezentantul ING Bank invita persoanele pasionate de fotografie sa-l sustina pentru ilustrarea materialelor.

“Am ales o tematica vizuala care combina textele cu fotografia nu numai pentru o experienta mai frumoasă ci si pentru ca <o fotografie valoreaza o mie de cuvinte>. Cand calatoresc prin tara sau strainatate incerc sa surprind momente relevante care ma inspira sa scriu, dar nu am intotdeauna prilejul. Stiu ca unii dintre voi sunteti pasionati de fotografie si in masura in care momentele pe care le-ati surprins sunt in tematica generala a textelor mi-ar face placere sa ofer blog-ul meu ca un loc unde poti sa-ti vezi fotografiile publicate in contextul unei experiente de lectura si dezbatere”, subliniaza bancherul.

Blogul le da posibilitatea cititorilor sa afle mai multe amanunte despre Misu Negritoiu, un element evidentiat de domnia sa fiind acela ca nu este pasionat de jocul  la bursa si de afaceri. Bancherul vorbeste despre singura sa tentativa de a deveni intreprinzator, deschizandu-si – mai degraba din pasiune (asa cum sustine!) – o mica ferma de albine. la care a fost nevoit sa renunte din lipsa de clienti.

Totodata, Misu Negritoiu spune ca “Imi place sa dialoghez cu clientii bancii, cu jucatorii din piata, cu autoritatile, cu mass-media si cu publicul. Dialogul ne ajuta sa invatam, sa participam la treburile “cetatii” si sa ajutam la formarea si decontarea valorilor. Noi toti contribuim la cresterea bunastarii si prosperitatii tarii noastre. Schimbam idei si impartasim experienta fiecaruia. Adaugam, mai repede sau mai incet, cate o piatra la edificiul societatii noastre in proces de maturizare. La acest schimb de experienta as vrea sa particip prin blogul meu. Daca am ceva de spus, poate merita, poate au nevoie si altii.

Blogul editat de Misu Negritoiu, disponibil la www.negritoiu.ro, prezinta articolele in limba romana si in limba engleza.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)