MKB Bank a semnat cu consortiul de investitori sustinut de PineBridge Investments un acord privind vanzarea a 92,4% din actiunile MKB Romexterra Bank, filiala romana a MKB Bank. Pierre Mellinger, Presedintele Private Equity Europa Centrala si de Est al PineBridge Investments a declarat in numele consortiului: “Obiectivul este sa cream un grup bancar de succes, lider de piata in Europa de Sud-Est, prin achizitia si consolidarea unor banci de marime medie din regiune. Cum majoritatea bancilor din Romania si-au redus drastic activitatea de creditare, credem ca extinderea imprumuturilor catre un grup de companii mici si mijlocii poate fi o solutie de succes.”

“Cu un capital de baza solid, un management cu experienta si o puternica sustinere financiara din partea actionarilor, Romexterra se afla intr-o pozitie unica pentru sprijinirea economiei romanesti si pentru a actiona ca un catalizator al cresterii
economice.” a continuat Pierre Mellinger.

Termenii acordului nu au fost facuti publici, acestia cuprinzand conditii standard de finalizare a tranzactiei, inclusiv aprobarea acesteia de catre Banca Nationala a Romaniei si Consiliul Concurentei din Romania.

PineBridge este cunoscut in Romania prin numele AIG Fund si controleaza in România operatorii telecom Digital Cable Systems si Dial Telecom cu un rulaj anual de peste 30 milioane de euro.

Banca a fost infiintata in anul 1993, avand o activitate orientata catre piata din Romania. Cu 47 de sucursale si mai mult de 600 de angajati, MKB Romexterra Bank are astazi mai mult de 82.000 de clienti, persoane fizice si companii.]]in 2010, MKB Romexterra Bank a adoptat o noua strategie de business, transformand organizatia intr-o institutie dinamica si moderna, capabila sa ofere servicii bancare eficiente, inclusiv acces securizat la distanta pentru clienti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)