Despagubiri mai mari in cazul accidentelor soldate atat cu daune materiale cat si cu victime, informatii suplimentare pentru asiguratori si reguli noi in cazul autovehiculelor radiate, sunt principalele modificari aduse la normele RCA de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) printr-un ordin publicat in monitorul oficial la jumatatea lunii decembrie. Noile norme CSA privind asigurarea obligatorie de raspundere civila  – RCA, incluse in ordinul nr. 22/2012 au intrat in vigoare odata cu publicarea in monitorul oficial Partea I nr. 840 din 13.12.2012.

Sumele maxime cu care poti fi acordate ca despagubire au fost majorate de la 750.000 de euro la 1 milion de euro in cazul accidentelor soldate cu pagube materiale. Suma reprezinta maximul admis indiferent de numarul persoanelor prejudiciate.

In cazul accidentelor soldate cu victime – vatamari corporale si decese – limita maxima pentru despagubiri a fost majorata de la 3,5 milioane de euro, la 5 milioane de euro.

Sumele in euro sunt platite in lei la cursul BNR. Citeste modificarile aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)