Morphosis Capital anunță decizia Băncii Transilvania de a se alătura fondului de investiții MC Fund I (MCFI), în demersul de sprijinire a dezvoltării IMM-urilor românești.

MCFI a fost fondat în 2018, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Morphosis Capital își propune să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacție în IMM-urile românești de succes care activează în industria bunurilor de larg consum, a serviciilor medicale, tehnologie, dar și a serviciilor B2B, companii cu un indicator EBITDA ce tinde spre cel puțin €1m.

Banca Transilvania s-a alăturat misiunii Morphosis Capital Fund I de a susține companiile din România care doresc să se dezvolte și să devină campioni naționali și internaționali, mulțumită viziunii comune pe care o împărtășește cu cei patru antreprenori români, fondatori ai fondului de investiții. „Prioritatea strategică a BT este finanțarea economiei românești, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar și de competență, având în vedere că beneficiem de o experiență de 25 de ani în interacțiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru și pentru soluții alternative de finanțare, pentru a contribui astfel la capitalizarea și dezvoltarea business-urilor locale”, a precizat Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

„Ne bucurăm că Banca Transilvania, una din băncile de top din România, a decis să se alăture demersului nostru și să valideze, astfel, misiunea Morphosis Capital de a veni în sprijinul antreprenorilor locali. Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluție personalizată de dezvoltare a business-urilor românești prin care să oferim, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară, de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării oricărui business”, a declarat Andrei Gemeneanu, managing partner la Morphosis Capital.

Despre Morphosis Capital

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin o experiență vastă în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital. Din dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea business-urilor românești medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare internațională, în 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investor este Fondul European de Investiții.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)