Mugur Isărescu a venit în fața presei după mai bine un an de pandemie.

Prezent pentru prima dată de la debutul pandemiei de coronavirus în România (martie 2020) la o conferință organizată fizic de Banca Națională, Mugur Isărescu le-a vorbit jurnaliștilor despre modul în care instituția a comunicat în toată această perioadă. Conferința de presă prilejuită de prezentarea Raportului CNSM pentru sprijinirea finanțării verzi a însemnat practic realuarea întâlnirilor cu prezență fizică dedicate mass-mediei.

”Faptul că nu am mai putut organiza întâlniri fizice în sediul central nu a însemnat însă o întrerupere a legăturii noastre cu publicul prin canalele media. În ultimele 14 luni am trimis peste 100 de comunicate de presă cu informațiile pe care BNR le prezintă în mod tradițional dar și pe alte teme, 4 declarații de presă ale Guvernatorului, 7 comunicate ale Consiliului de Administrație al BNR, și zeci de alte intervenții ale reprezentanților BNR și răspunsuri la solicitările presei”, a menționat Mugur Isărescu.

Guvernatorul a subliniat că respectarea măsurilor legale și sanitare a fost primordială la BNR în perioada pandemiei și de aceea nu au putut fi organizate întâlniri directe în incinta sediului central.

”Nu am vrut să punem nicicum în pericol activitatea unor direcții esențiale pentru sistemul financiar românesc și pentru securitatea țării – sistemul de plăți, operațiunile de piață, inclusiv asigurarea lichidității pe piață și cumpărarea de titluri de stat pe piața secundară pentru a facilita finanțarea de către stat a cheltuielilor publice, emisiunea de numerar, administrarea rezervelor internaționale, serviciul datoriei externe. Activitatea acestor departamente s-a desfășurat, de mai bine de un an, neîntrerupt, frecvent în două schimburi, atât în sediul central cât și în cel secundar. Tot la “foc continuu” și în două schimburi au lucrat direcțiile informatică și mentenanță”, a mai precizat șeful Băncii Centrale.

Mugur Isărescu a punctat că în viitorul apropiat vor reluate întâlnirile cu presa în formă fizică la Centrul de Pregătire Profesională al BNR. ”Ne vom întâlni aici, în această formă, până când situația sanitară va permite deschiderea pentru public a sediului central”, a conchis Guvernatorul BNR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)