Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat astăzi intr-o conferinţă de presă că in piaţa locală nu vom avea dobânzi negative. “Inflaţia negativă este tranzitorie, temporară şi se va reveni la alte cifre chiar din vara acestui an. Al doilea motive este chiar excesul de lichiditate. Vom avea noi grijă să nu se ajungă la dobânzi negative. Sperăm ca semnalele noastre şi comportamentul băncilor să fie rezonabil. Vom lucra cu toate mecanismele necesare să nu se ajungă la dobânzi negative.”

Guvernatorul Mugur Isărescu a observat temerea din piață privind eventuale dobânzi negative la  depozitele sau economiile atrase de la populație și firme si a punctat clar: “Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru”

Excesul de lichiditate din piata actuala este un argument pentru care dobânzile nu pot trece sub pragul zero. Chiar și dacă va fi o tentație din direcția băncilor comerciale pentru coborârea dobânzilor, atunci vom vedea un alt argument: intervenția BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)