Președintele Klaus Iohannis a avut, de la ora 12:00, o întâlnire oficială, la Palatul Cotroceni, cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Centrale, premierul Ludovic Orban și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Discuția a fost una de interes, evaluarea situației economice , ce a vizat deficitul și revigorarea economică, în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19, iar Președintele s-a arătat optimist, declarând:

“Am avut o discuție destul de lungă ca să venim cu soluții foarte bune. Am discutat evident despre situația economică, problema bugetului, am avut o discuție generală.

Ne-am concentrat pe două teme principale: deficitul bugetar – știm deja că va fi mai mare decât cel planificat (preconizat – 6,7% din PIB) și el trebuie finanțat, și al doilea punct discutat – măsurile fezabile pentru revigorarea economică.

Ne dorim sa avem o finanațare bună pentru deficit, să nu fie nevoie de masuri suplimentare de austeritate. Ne dorim sa incurajam economia aflata intr o situatie speciala.

Am găsit soluții pentru toate, avem programe, soluții pentru finananțarea deficitului, pentru revigorarea economică. Dacă facem lucrurile așa cum trebuie, avem șanse bune ca economia să își revină și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută în care ne găsim”, a mai spus președintele Klaus Iohannis dupa intalnirea de la Cotroceni la care a participat și Guvernatorul Mugur Isărescu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)